طريقة عمل لبن الزبادي بالتوت والفستق

طريقة-عمل-قلوب-كيك-الجيلي-بالفراولة.jpg
حجم الخط

المقادير :

٢ كوب دقيق ابيض

ربع كوب سمن

كوب سكر

٢ بيض

. كوب لبن

خل

جيلي فراولة

فراولة مقطعة

طريقة التحضير:

١– سخني الفرن وادهني صينية بالدقيق وبعدين نخلط البيض والسكر والسمن واللبن والفانيليا مع بعض في الخلاط كويس.

٢– نحط خليط البيض والسكر في صينية الدقيق وبعدين نضيف عليه الخل والبايكنج باودر وبعدين نخلط تاني لحد ما الخليط يبقى متماسك.

٣ – نوزع الخليط على قوالب كيك على شكل قلب ونبدأ نخبز على درجة حرارة عالية لمدة ١٠ دقائق وبعدين نوطي درجة الحرارة ونسيب الكيكة لحد ما يكمل سواها.

٤ – نقفل الفرن ونسيب الكيكة جوا الفرن لمدة ٣٠ دقيقة وبعدين ندخلها الثلاجة لحد ماتبرد خالص وبعدين نحضر الجيلي حسب ارشادات العبوة وبعدين نحط الجيلي على الكيك ونضيف اليها الفراولة وبعدين تتقدم.