المكونات
نص كيلو فراخ مقطعه شرايح
1بصله مقطعه شرايح
0.25 فنجان زيت زيتون
0.25 فنجان خل
علبه زبادي
معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره فلفل اسود
معلقه صغيره كاري
معلقه صغيره قرفه
معلقه صغيره بهارات مشكله او بهارات شاورما
مقادير الرز:
كوب رز بسمتي منقوع ف ميه لمدة ساعه
نص فنجان زيت زيتون
نص معلقه صغيره ملح
نص معلقه صغيره فلفل اسود
نص معلقه صغيره كاري
نص معلقه صغيره كركم
3ورق لورا
3 فصوص قرنفل
مقادير الثوميه:
2 علبه زبادي
3 معالق مايونيز
2 فصوص ثوم مفروم
ملح
طريقة التحضير
هنحط كل المقادير بتاعت تتبيله الفراخ علي بعض وبعد كده نضيف الفراخ عليها ونقلبهم كويس وندخلها التلاجه ساعتين وممكن نتبلها قبلها بيوم بعد كده ناخد الفراخ وننزلها في طاسه علي النار مع البصل والتتبيله ونسيبها تستوي وتشرب مايتها علي الاخر
هنحط زيت الزيتون ع النار وبعدين نحط الرز المنقوع عليه ونضيف عليه المايه وكل التوابل ونسيبه يستوي بالطريقه العاديه خالص
هنحط المايونيز مع الزبادي مع التوم ونقلبهم كويس جدا
هنقطع العيش اللبناني ونقلبه مع الزبده وندخله الفرن يتحمص
خطوه التقديم: بنحط العيش ف الطبق اول حاجه وبعد كده الرز وبعد كده الفراخ وبعد كده التوميه وبألف هنا