المقادير
- كيلو بطاطس نصف كيلو لحمه مفرومه معصجة
- كوبايه و نص دقيق
- كيلو حليب
- بيضه
- ملح و فلفل و فلفل اخضر و شطه حسب اختيارك
- موزاريلا حسب الاختيار
طريقة التحضير
اسلقي البطاطس ثم اهرسيها.
لعمل البشاميل يحمر الدقيق في القليل من الزيت ثم نضع عليه الحليب ويترك على النار مع الإستمرار في التقليب إلى ان نحصل على قوام متماسك.
توضع التوابل و الفلفل الاخضر علي البطاطس المهروسه.
تفرد نصف كمية البطاطس في صينيه صغيره ثن نضع اللحمه المفرومة المعصجة ثم الجبن الموزاريلا.
نغلف المكونات بالنصف الاخر من البطاطس المهروسة وتفرد وتوزع على الصينية جيداً.
تضرب البيضة ثم توضع على سطح الطاجن ثم يدخل الى الفرن لمدة ساعة كاملة وحتى تمام النضج.